Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μεθυσμένος διαιτητής

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η έλξη που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές για τα νυχτερινά μαγαζιά και τα ξενύχτια, σε συνδυασμό και με την οικονομική τους ευχέρεια. Σε μια από τις καλύτερες ιστορίες της συγκεκριμένης κατηγορίας, η οποία φυσικά προέρχεται από την Λατινική Αμερική που έχει μεγάλη προϊστορία στους μέθυσους παίκτες, πρωταγωνιστεί ο René “El Loco” Houseman, (i.e. Ρενέ Χάουσμαν) παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αργεντινής στο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ του 1978!

Ο René Orlando " El Loco" Houseman 
Ο Houseman ήταν ένα από τα καλύτερα δεξιά εξτρέμ που έβγαλε η χώρα και πασίγνωστος πότης της εποχής, που τελικά αποχώρησε πρόωρα από το ποδόσφαιρο εξαιτίας του αλκοολισμού του! Σε ένα παιχνίδι μεταξύ της ομάδας του, της CA Huracán εναντίον της CA River Plate τη δεκαετία του 1970, εμφανίστηκε στο γήπεδο, τελείως μεθυσμένος!

Παρά το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του τον έβαλαν αρκετές φορές κάτω από τη ντουζιέρα και του έδωσαν και καφέ για να πιει, η σούρα δεν έφευγε με τίποτα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ματς κι αυτός να μείνει στον πάγκο. Κάποια στιγμή, στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και εμφάνισε κάποια σημάδια βελτίωσης και νηφαλιότητας, ο προπονητής του τον έριξε στο παιχνίδι για να δικαιωθεί λίγο αργότερα, βλέποντας τον να προσπερνάει τρεις αντιπάλους και τον τερματοφύλακα και να σκοράρει στην άδεια εστία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμπαικτών του, ο Houseman πανηγύρισε το γκολ ξαπλώνοντας στο χόρτο και γελώντας ασταμάτητα. Λίγο αργότερα επικαλέστηκε τραυματισμό, αντικαταστάθηκε και έφυγε κατ’ ευθείαν για το σπίτι του για να κοιμηθεί. Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα απ’ όλα αυτά!

Ο Houseman υπήρξε παίκτης της CA Huracan 

και ένα από τα καλύτερα δεξιά εξτρέμ 
που έβγαλε η Αργεντινή
Σε αντίθεση με το συγκεκριμένο μεθύσι του Houseman, το σούρωμα του Sergey Shmolik (i.e. Σεργκέι Σμόλικ) ένα καλοκαιρινό βράδυ του 2008 με αμέτρητες βότκες αποδείχτηκε άμεσα καταστροφικό για την καριέρα του! Εξαιτίας του, δεν σφύριξε ποτέ ξανά! Ο 43χρονος  διαιτητής, που εκτός από καλύτερος διαιτητής της Λευκορωσίας για το 2007 ήταν και διεθνής, κατάφερε να διαιτητεύσει ολόκληρο παιχνίδι πρώτης κατηγορίας μεταξύ της FC Naftan Novopolotsk (i.e. Ναφτάν Νοβοπολότσκ) και της FC Vitebsk (i.e. Βιτέμπσκ) όντας τόσο σκνίπα που μετά το τελευταίο σφύριγμα χρειάστηκε κάποιον να τον πάρει από το χέρι και να τον οδηγήσει στα αποδυτήρια, εν μέσω αποθέωσης από την κερκίδα!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων απόλαυσαν το ιστορικό αυτό παιχνίδι, ο Shmolik έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σφυρίζοντας από το κέντρο αφού αδυνατούσε να τρέξει. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ο αγώνας τέλειωσε χωρίς να δεχθεί κάρτα κανένας παίκτης! Το ενδεχόμενο οι κάρτες να είχαν χρησιμοποιηθεί σαν σουβέρ ΔΕΝ απορρίπτεται από κανέναν! Δυστυχώς για το παγκόσμιο γέλιο το μοναδικό οπτικό υλικό που υπάρχει από το συγκεκριμένο ματς δείχνει απλά την θρυλική αποχώρηση του Shmolik, ο οποίος στα τρία λεπτά που διαρκεί το βίντεο δεν καταφέρνει ούτε μια στιγμή να κρατήσει κάποια στάση διαφορετική απ’ αυτή του ολοκληρώματος!

Δείτε το video από το τέλος αυτού του αγώνα:

Από το http://www.sombrero.gr